Oravala.fi

VIDEOTYKKI

Videotykki

Kyläyhdistyksen, Marttojen, Metsästäjien ja Osakaskunnan
yhteinen videotykki on Pekka Maunon säilytyksessä.

Kun tarvitset videotykkiä ota yhteyttä
Pekka Mauno puh. 040 584 3504 tai s-posti  pekka.mauno(at)pp.inet.fi

 

 

___________________________________________________________________________

Pururadalle on ajettu latu

 

Pururadalle on ajettu latu 23.2.2016. Latu on hyvässä kunnossa ja odottaa hiihtäjiä. Valot palavat iltamyöhään. Kulku on Myllysillantieltä.

Valokuituasiaa

 

 

 

Valokuituverkon rakentaminen Oravalassa on nyt viimein alkanut.

 

Koneet ovat nyt liikkeellä Oravalan kylällä ja nyt onkin vihoviimeinen hetki tehdä päätös Valokuidun ottamisesta. Valokuidun saa oman talon vierustalle 720€, josta se on helppo ottaa sisälle myöhempää käyttöä varten.

Täyden liittymän saa 1990€. Mikäli Valokuitua ei käytä siitä ei peritä minkäänlaisia kuukausikustanteita. Vaan Valokuitu on valmiina, jolloin se nostaa kiinteistön arvoa, sekä mahdollisuuden ottaa se joustavasti käyttöön millon tahansa.

 Yhteiskuntaa viedään vauhdilla kohti digitalisaatiota, joka tarkoittaa nykyisten palveluiden Pankki,Vero,Kela lisäksi mm.Television sekä terveyspalveluiden siirtymistä internettiin, jolloin me tarvitsemme jatkossa luotettavimpia sekä nopeampia yhteyksiä.

Valokuidun suurin ero muihin yhteyksiin verrattuna on, että se on jokaisen henkilökohtainen oma yhteys ja tämä tarkoittaa, että se riittää myös tulevaisuuden tarpeisiin 100%.

Kehitys ei pysähdy ja Valokuidulla takaamme kylän elinvoimaisuuden 100 vuodeksi eteenpäin.

 Täytyy kuitenkin muistaa se, että Valtio sekä EU tukee kylää juuri nyt 60%, jos Valokuitua ei ota nyt hinta tulee olemaan vähintään 3 kertainen, koska tukia ei ole. Pahimmillaan kustannukset yhdelle asiakkaalle voivat nousta jopa yli 10 000 euroon.

 

Ystävällisin terveisin

 

Tuukka Virtanen

Kymijoen kyläkuitu

0405284824